Seuraa meitä Facebookissa Seuraa meitä Instagramissa

Opettajat

Jousiakatemioissa opiskellaan säännöllisesti akatemioiden opettajien, omien soitintensa huippuosaajien johdolla. Monivuotinen yhteistyö samojen opettajien kanssa mahdollistaa oppilaille pitkälle tähtäävän, suunnitelmallisen ja kunnianhimoisen työskentelyn. Tutustu vastuuopettajiin tarkemmin.

Viuluakatemian opettajina toimivat Jousiakatemian perustajat, Helsingin konservatorion viulunsoitonlehtori Janne Malmivaara sekä Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopiston professori Elina Vähälä. Selloakatemian opettajina toimivat Radion sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti Tuomas Lehto ja Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti Tuomas Ylinen. Alttoviuluakatemian opettajina toimivat Hampurin musiikkikorkeakoulun alttoviuluprofessori Anna Kreetta Gribajcevic ja Zurichin musiikkikorkeakoulun alttoviuluprofessori Lilli Maijala.

Lisätukea oppilaiden kehitykseen tuovat myös periodeilla vierailevat eturivin pedagogit. Kansainväliset vierailijaopettajat tarjoavat oppilaille arvokkaan mahdollisuuden saada monipuolisia vaikutteita omaan soittoonsa. 

Viuluakatemian opettajat

Janne Malmivaara

Janne Malmivaara kuuluu maamme eturivin viulisteihin ja viulupedagogeihin. Hän on monipuolinen muusikko, joka esiintyy säännöllisesti niin kamarimuusikkona kuin solistinakin; hän on esiintynyt mm. Turun musiikkijuhlilla, Kaakon kamarimusiikkifestivaaleilla, Nauvon musiikkipäivillä, Nurmeksen nuori musiikki- festivaaleilla ja Lemin musiikkipäivillä. Hän on soittanut mm. Turun filharmonisen orkesterin, RSO:n ja Seinäjoen kaupunginorkesterin solistina.

Malmivaara on toiminut lehtorina Ammattikorkeakoulu Metropoliassa 2003-2006 ja Sibelius-Akatemiassa 2006-2011, missä hän toimii edelleen tuntiopettajana. Turun konservatorion viulunsoiton yliopettajana hän on ollut vuodesta 2010. Vuodesta 2015 Malmivaara aloitti Helsingin konservatorion viulunsoiton lehtorina.

Elina Vähälä

Viulisti Elina Vähälä kuuluu kotimaisten instrumentalistiemme kirkkaimpaan kansainväliseen kärkikaartiin. Viime vuosina Vähälää on voinut kuulla esimerkiksi Minnesotan orkesterin, Colorado Springsin filharmonikoiden, Göteborgin sinfonikkojen, Tukholman kuninkaallisten filharmonikoiden sekä Singaporen sinfoniaorkesterin solistina, ja hän on tuttu näky myös kotimaan orkestereiden solistina.

Kamarimuusikkona ja orkesterisolistina ahkerasti konsertoiva Vähälä toimii myös opettajana: hän on vuonna 2009 toimintansa aloittaneen Viuluakatemian perustajajäsen sekä Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopiston viuluprofessori. Elina Vähälän soitin on Giovanni Battista Guadagnini vuodelta 1780.

 

Selloakatemian opettajat

Tuomas Lehto

Tuomas Lehto esiintyy aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona ympäri maailmaa ja häntä voi kuulla säännöllisesti useilla musiikkifestivaaleilla. Lehto on Radion Sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti, Uusi Helsinki-kvartetin sellisti ja Total Cello Ensemblen jäsen sekä KuruFest-festivaalin taiteellinen johtaja. Yhdessä Tuomas Ylisen kanssa hän opettaa Porvoossa toimivassa Selloakatemiassa. Tuomas Lehto on myös Sibelius-Akatemian taideopettaja.

Tuomas Lehto aloitti sellonsoiton opinnot kolmevuotiaana opettajanaan Anja Maja. Vuonna 2000 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa ensin Hannu Kiiskin ja myöhemmin Marko Ylösen ja Jan-Erik Gustafssonin johdolla. Vuonna 2007-2008 hän opiskeli Tukholmassa Torleif Thedéenin luokalla. Lehto on myös opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla.

Tuomas Lehto on tehnyt radionauhoituksia Suomen Yleisradiolle ja levyttänyt ahkerasti solistina ja erilaisten yhtyeiden jäsenenä. Hän on myös kantaesittänyt useita teoksia, mm. Ville Matvejeffin sellokonserton.
 

 

Tuomas Ylinen

Tuomas Ylinen on Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti ja aktiivinen opettaja. Turun sellokilpailun vuonna 2002 voittanut, ja kansainvälisessä Pablo Casals-sellokilpailussa Kronbergissa, Saksassa palkittu Ylinen on konsertoinut sekä solistina että kamarimuusikkona Suomen lisäksi mm. Englannissa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Etelä-Koreassa ja Arabiemiraateissa. 

Ylinen on esiintynyt mm. Frankfurtin ja Suomen Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin, Tampereen, ja Turun, Oulun, Lappeenrannan, Joensuun, Mikkelin ja Lohjan kaupunginorkesterien, Sinfonia Lahden, Jyväskylä Sinfoniettan, Pori sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan, Katariinan kamariorkesterin ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina, esiintyen mm. Jorma Panulan, Okko Kamun, Mikko Franckin, John Storgårdsin,Pietari Inkisen, Hannu Linnun, Susanna Mälkin, Ari Rasilaisen, Petri Sakarin, Tibor Boganyin, Grant Llewellynin, Atso Almilan, Jukka Iisakkilan, Esa Heikkilän ja Jan Söderblomin johdolla.
 

Alttoviuluakatemian opettajat

Anna Kreetta Gribajcevic

Hampurin musiikkikorkeakoulun alttoviulunsoiton professori Anna Kreetta Gribajcevic esiintyy säännöllisesti niin kamarimuusikkona kuin solistinakin sekä opettaa mestarikursseilla ympäri Eurooppaa. Yhteistyökumppaneista mainittakoon Lontoon Philharmonia-orkesteri, Hamburger Symphoniker, Radion sinfoniaorkesteri ja Tapiola Sinfonietta sekä festivaaleista useiden kotimaisten lisäksi Juventus- ja Consonances-festivaalit Ranskassa sekä Moritzburg Festival Saksassa. 

Gribajcevic myös toimii Lohjalla vuosittain järjestettävän Omenapuun varjossa -kamarimusiikkitapahtuman taiteellisena suunnittelijana.

 

Lilli Maijala

Lilli Maijala debytoi 17-vuotiaana Oulu Sinfonian solistina ja on sittemmin esiintynyt useimpien suomalaisorkesteiden solistina, viimeisimpänä Helsingin kaupunginorkesterin edessä Nathalie Stutzmannin johdolla ja Tampere Filharmonian solistina Santtu-Matias Rouvalin johdolla. Tärkeisiin kamarimusiikkipartnereihin lukeutuu lisäksi mm. Anthony Marwood, Liza Ferschtman, Alasdair Beatson ja Alexander Melnikov.

Hoidettuaan reilun vuosikymmenen Sibelius-Akatemian alttoviulumusiikin lehtoraattia Lilli Maijala aloittaa syksyllä 2023 Zürichin taidekorkeakoulun alttoviulunsoiton professorina.